lördag 2 maj 2009

Rabarber- och jordgubbsrutor.

Detta recept skall jag lätt göra en dag då jag inte räknar mina kcal!=)

Ingredienser:

200 g smör
5 dl socker
1 dl  ljust muscovadorörsocker
4 st ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
300 g rabarber
250 g jordgubbar

Gör så här:

1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg två bakplåtspapper omlott i en långpanna (ca 30x40) cm.

2. Lägg smöret i en skål och smält det på svag värme i mikron. Rör ner socker, råsocker, ägg, mjöl och vaniljsocker med en slev till en slät smet. Häll den i långpannan.

3. Ansa och skala rabarbern. Skär den i fjärdedelar på längden. Lägg ut rabarbern i ett rutmönster på smeten och fyll hälften av rutorna med halverade jordgubbar.

4. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när den är klar. Dra kakan ur pannan med hjälp av bakplåtspappret och stjälp över långpannan. Låt svalna. Skär kakan i bitar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar