Detta recept skall jag lätt göra en dag då jag inte räknar mina kcal!=)
 
.jpg)
Ingredienser:
 
 200 g smör
 5 dl socker
 1 dl  ljust muscovadorörsocker
 4 st ägg
 6 dl vetemjöl
 1 tsk vaniljsocker
 300 g rabarber
 250 g jordgubbar
Gör så här:
 
 1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg två bakplåtspapper omlott i en långpanna (ca 30x40) cm. 
 
 2. Lägg smöret i en skål och smält det på svag värme i mikron. Rör ner socker, råsocker, ägg, mjöl och vaniljsocker med en slev till en slät smet. Häll den i långpannan.
 
 3. Ansa och skala rabarbern. Skär den i fjärdedelar på längden. Lägg ut rabarbern i ett rutmönster på smeten och fyll hälften av rutorna med halverade jordgubbar.
 
 4. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när den är klar. Dra kakan ur pannan med hjälp av bakplåtspappret och stjälp över långpannan. Låt svalna. Skär kakan i bitar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar