fredag 22 maj 2009

Ännu ett nyttigt recept =)

Thailändsk kycklinggryta i röd curry

Ingredienser
4 pers

  • 6 kycklingfiléer
  • 3 msk smör/olja
  • 3 msk röd currypasta
  • 6 dl kokosgrädde alt kokosmjölk (light)
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk brun farin
  • 1 tsk salt
  • 2-3 msk limesaft
  • 2 purjolökar
  • 3 stora sötpotatisar
  1. Skär kycklingfiléerna i stora bitar. Bryn dem i smöret. Lägg currypasta i en gryta och hetta upp så smaken utvecklas. Lägg över kycklingbitarna i grytan. Slå på kokosgrädde, fisksås, farinsocker, salt och limesaft. Låt puttra i 10 minuter.
  2. Skölj och skiva purjolöken. Skala sötpotatisen och skär i grova bitar. Lägg grönsakerna i grytan. Låt puttra i ytterligare 5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar