Thailändsk kycklinggryta i röd curry
Ingredienser
 4 pers
- 6 kycklingfiléer
- 3 msk smör/olja
- 3 msk röd currypasta
- 6 dl kokosgrädde alt kokosmjölk (light)
- 3 msk fisksås
- 2 msk brun farin
- 1 tsk salt
- 2-3 msk limesaft
- 2 purjolökar
- 3 stora sötpotatisar
- Skär kycklingfiléerna i stora bitar. Bryn dem i smöret. Lägg currypasta i en gryta och hetta upp så smaken utvecklas. Lägg över kycklingbitarna i grytan. Slå på kokosgrädde, fisksås, farinsocker, salt och limesaft. Låt puttra i 10 minuter.
- Skölj och skiva purjolöken. Skala sötpotatisen och skär i grova bitar. Lägg grönsakerna i grytan. Låt puttra i ytterligare 5 minuter.
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar