Bröd-dags igen!
 Denna gången ett lite annorlunda men SUPERGOTT bröd! Visst låter låter det lite tveksamt med BÖNOR i brödet, men de märks inte av.. och detta är bara såååååå gött!!=)
 
 Bönbrödet =)
 
 250 g kokta kidney bönor/kikärtor/linser
 1 pkt torrjäst
 1½ tsk salt
 1msk rapsolja
 1msk honung/sirap
 5 dl dinkelmjöl fullkorn
 ca 7 dl fullkornsvetemjöl
 vatten
 
 Mixa bönorna med 2 dl vatten till en tunn vätska, fyll på med vatten så att degvätskan blir 7 dl. Värm degvätskan till 42 grader och blanda i jästen. 
 Tillsätt olja, salt, sirap och dinkelmjölet. Arbeta degen med typ en trägaffel eller dyligt. Arbeta in vetenmjölet men spara 1 dl till utbakningen.
 
 Låt jäsa 30 minuter övertäkt.
 
 Knåda degen lätt, dela den i 2 delar och rulla till längder. Dela upp dem i bullar för mig blev det 20 st. 
 
 Låt jäsa 30 minuter på plåten övertäckta.
 
 Grädda 225 grader i 15 minuter!
Tips!
 Byt ut bönorna mot sesamfrön och solrosfrön.
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar