måndag 22 juni 2009

Citronpaj

En mycket uppfriskande italiensk citronpaj som är en perfekt avslutning på middagen. Servera med lättvispad grädde och ett gott, citrusdrivet dessertvin.

Ingredienser (10port)

  • Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 0,5 dl råsocker


    Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 0,5 msk vetemjöl
  • rivet skal av en citron
  • saft från en pressad citron
  • florsocker



    Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Mixa alla ingredienserna till degen
    3. Smörj en pajform, tryck ut degen och förgrädda i 15 minuter
    4. Vispa ägg och socker till fyllningen luftigt
    5. Blanda ner mjöl, citronskal och citronsaft
    6. Häll i fyllningen och grädda i ytterligare 10 minuter
    7. Avsluta med att pudra på florsocker
  • Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar