söndag 19 juli 2009

Recept på begäran! =)

Jag har fått en del förfrågningar om receptet på ananaspajen och choklad-toscakakan jag gjort (bilder finns på bloggen lite längre ner på sidan).
Varsågoda! Baka, ät och njut =)

Ananaspaj

1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g smör (i brist på smör/margarin funkar t.ex lätta sketbra det med!=))

Fyllning:

2 dl lätt cremefraiche
1 stor/ 2 små burkar krossad ananas (eller så finhackar du skivad ananas själv)
1 ägg
1 dl strösocker
1tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Smält smör. Blanda socker, mjöl och bakpulver i en bunke. Häll i det smälta smöret i torrblandningen.
Tryck ut degen i en pajform.
Obs! Degen skall INTE förgräddas.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker lätt.
Rör ner cremefraichen (vispa INTE), tillsätt sen den avrunna ananasen.
Häll smeten i pajformen över degen.

Grädda i ugnen i ca 20-30 min.
Jag tar ut den när det börjar bli lite lätt gyllenbrunt på ananassmeten längs pajkanten (några få millimeters tjocklek).


______________________________________________


Choklad-toscakaka
1 stor plåt/ 2 mindre.

6 ägg
9 dl socker
litelite salt
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl ( + ca 2-3 msk till)
1,5 dl kakao
200 g smält smör


Tosca:
3 dl socker
1,5 dl sirap
2 dl grädde
100 g smält smör
3-4 dl riven cocos

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda ihop salt, vaniljsocker, mjöl och kakao.
Tillsätt mjölblandningen och det smälta smöret i äggblandningen.
Lägg smeten på en smord plåt/ 2 mindre och grädda i ugnen i ca 15 min i 175 grader.

Blanda ihop ingredienserna till toscan i en gryta/kastrull och sjud på spisen i ca 2 minuter.
Bred blandningen på kakan och grädda ytterligare i ca 15 min ( tills den fått en fin gyllenbrun färg).



________________________________________________

Är det någon som kommer baka detta så hoppas jag på lite åsikter från er =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar