Jag har fått en del förfrågningar om receptet på ananaspajen och choklad-toscakakan jag gjort (bilder finns på bloggen lite längre ner på sidan).
 Varsågoda! Baka, ät och njut =)
Ananaspaj
1 dl socker
 3 dl vetemjöl
 1 tsk bakpulver
 150 g smör (i brist på smör/margarin funkar t.ex lätta sketbra det med!=))
 
 Fyllning:
 
 2 dl lätt cremefraiche
 1 stor/ 2 små burkar krossad ananas (eller så finhackar du skivad ananas själv)
 1 ägg
 1 dl strösocker
 1tsk vaniljsocker
 
 Gör så här:
 Sätt på ugnen på 200 grader.
 Smält smör. Blanda socker, mjöl och bakpulver i en bunke. Häll i det smälta smöret i torrblandningen.
 Tryck ut degen i en pajform.
 Obs! Degen skall INTE förgräddas.
 
 Vispa ägg, socker och vaniljsocker lätt.
 Rör ner cremefraichen (vispa INTE), tillsätt sen den avrunna ananasen.
 Häll smeten i pajformen över degen.
 
 Grädda i ugnen i ca 20-30 min.
 Jag tar ut den när det börjar bli lite lätt gyllenbrunt på ananassmeten längs pajkanten (några få millimeters tjocklek).
 
 
 ______________________________________________
 
 
 Choklad-toscakaka
 1 stor plåt/ 2 mindre.
 
 6 ägg
 9 dl socker
 litelite salt
 1 msk vaniljsocker
 4 dl vetemjöl ( + ca 2-3 msk till)
 1,5 dl kakao
 200 g smält smör
 
 
 Tosca:
 3 dl socker
 1,5 dl sirap
 2 dl grädde
 100 g smält smör
 3-4 dl riven cocos
 
 Gör så här:
 Vispa ägg och socker poröst.
 Blanda ihop salt, vaniljsocker, mjöl och kakao.
 Tillsätt mjölblandningen och det smälta smöret i äggblandningen.
 Lägg smeten på en smord plåt/ 2 mindre och grädda i ugnen i ca 15 min i 175 grader.
 
 Blanda ihop ingredienserna till toscan i en gryta/kastrull och sjud på spisen i ca 2 minuter.
 Bred blandningen på kakan och grädda ytterligare i ca 15 min ( tills den fått en fin gyllenbrun färg).
 
 
 
 ________________________________________________
 
 Är det någon som kommer baka detta så hoppas jag på lite åsikter från er =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar