söndag 21 juni 2009

Daimtårta

En supergod tårta för alla daimälskare. Daimtårtan kan förberedas flera dagar i förväg för den som så önskar. En annan fördel med daimtårta är att den är glutenfri.

Ingredienser (10 port)

  • Mandelbotten
  • 3 äggvitor
  • 150 g strösocker
  • 150 g sötmandel
  • Glassfyllning
  • 3 äggulor
  • ½ dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g Marabou-daim
  • 1 tsk vaniljsocker



    Gör så här:

    1. Mandelbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skålla, skala och finmal mandeln.
    3. Vispa äggvitorna styvt.
    4. Tillsätt strösockret och vispa tillsammans tills styvt.
    5. Vänd ner den finmalda mandeln.
    6. Häll ner smeten i en smord springform.
    7. Ställ in i ugnen c:a 25 minuter.
    8. Låt bottnen kallna på galler.

    Glassfyllning: Hacka daimen grovt.

    1. Vispa äggulorna och sockret luftigt.
    2. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten tillsammans med daimen och vaniljsockret.
    3. Häll glasssmeten på den kalla bottnen som fortfarande är i sin form och ställ in i frys i minst 4 timmar innan servering.
    4. Ta fram glassen c:a 15 min innan den ska serveras så den tinar lite.

    ________________________________

    ÅÅÅÅH!!!
    Nu vill jag ha min ätardag!!=)

  • Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar