söndag 21 juni 2009

Kycklingwok

En nyttig, snabb och enkel kycklingwok som passar till både vardag och enklare fest.

Vill man göra rätten vegetarisk kan man byta ut kycklingen mot quorn.

 

Ingredienser
4pers

 

  • 400-500 g kycklingfilé
  • ½ dl rapsolja
  • 1 röd strimlad paprika
  • 1 gul strimlad paprika
  • 1 liten strimlad purjolök
  • 200 g färska böngroddar
  • 4 portioner äggnudlar
  • cashewnötter

  • Marinad
  • 2 tsk färsk riven ingefära
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk pressad lime
    *  3 msk thai sweet-chilisås
  • Gör så här:

    1. Skär kycklingköttet i stora strimlor.
    2. Blanda soja, lime, thai sweet-chilisås och ingefära till en marinad och lägg i kycklingstrimlorna.
    3. Hetta upp rapsoljan i wok eller större stekpanna.
    4. Fräs upp lök och paprika på hög värme under omrörning.
    5. Lägg i kycklingbitarna och låt marinaden följa med.
    6. Lägg i böngroddarna på slutet när kycklingen börjar bli genomstekt.
    7. Servera med nykokta äggnudlar.

    Smaklig måltid!

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar