En supergod tårta för alla daimälskare. Daimtårtan kan förberedas flera dagar i förväg för den som så önskar. En annan fördel med daimtårta är att den är glutenfri.

Ingredienser (10 port)
Gör så här:
- Mandelbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
- Skålla, skala och finmal mandeln.
- Vispa äggvitorna styvt.
- Tillsätt strösockret och vispa tillsammans tills styvt.
- Vänd ner den finmalda mandeln.
- Häll ner smeten i en smord springform.
- Ställ in i ugnen c:a 25 minuter.
- Låt bottnen kallna på galler.
Glassfyllning: Hacka daimen grovt.
- Vispa äggulorna och sockret luftigt.
- Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten tillsammans med daimen och vaniljsockret.
- Häll glasssmeten på den kalla bottnen som fortfarande är i sin form och ställ in i frys i minst 4 timmar innan servering.
- Ta fram glassen c:a 15 min innan den ska serveras så den tinar lite.
________________________________
ÅÅÅÅH!!!
 Nu vill jag ha min ätardag!!=)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar