måndag 22 juni 2009

Chèvresallad

God och lite lyxig sallad med chèvre (getost) som man kan servera både som lunch eller som förrätt. En nygräddad baguette är god att servera till denna chèvresallad.

 

 

Ingredienser (4port)

  • 50 g blandad sallad (t.ex. ruccola, röd mangold och mâche)
  • 3 dl kokt pasta (t.ex. penne)
  • 1 strimlad röd paprika
  • ½ skivad gurka
  • 20 svarta oliver
  • 10 klyftad körsbärstomater
  • 150 g chèvre
  • 15 valnötskärnor
  • 1 dl färsk timjan

    Dressing:
    2 dl olivolja
    Balsamvinäger efter smak
    1 tsk honung
    Salt + vitpeppar.


    Gör så här:
    1. Blanda sallad, pasta, paprika, gurka, oliver och körsbärstomater. Fördela på 4 tallrikar.
    2. Skiva chèvre och lägg över salladen. Strö över valnötskärnor och lite nyskördad timjan.
    3. Servera med dressing och baguette.
  • Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar