söndag 22 november 2009

Recept: Ananaspaj

Här kommer receptet på ananaspajen! =)

Ananaspaj

1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g smör (i brist på smör/margarin funkar t.ex lätta sketbra det med!=))

Fyllning:

2 dl lätt cremefraiche
1 stor/ 2 små burkar krossad ananas (eller så finhackar du skivad ananas själv)
1 ägg
1 dl strösocker
1tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Smält smör. Blanda socker, mjöl och bakpulver i en bunke. Häll i det smälta smöret i torrblandningen.
Tryck ut degen i en pajform.
Obs! Degen skall INTE förgräddas.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker lätt.
Rör ner cremefraichen (vispa INTE), tillsätt sen den avrunna ananasen.
Häll smeten i pajformen över degen.

Grädda i ugnen i ca 20-30 min.
Jag tar ut den när det börjar bli lite lätt gyllenbrunt på ananassmeten längs pajkanten (några få millimeters tjocklek).

Och här är resultatet:

(bild från mitt receptarkiv)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar