torsdag 16 juli 2009

Vit kladdchokladtårta

Ingredienser16bitar

250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde

florsocker

Gör så här:Sätt ugnen på 175°. 
Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. 
Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. 
Låt kakan kallna och ställ i kylen.
 
Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. 
Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen.
Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. 
Sikta över florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar