lördag 13 februari 2010

Recept.

Tänkte slänga ut receptet på den urgoda vaniljkladdkakan. Detta receptet kopierades i mängder (från det jobb jag är tjänstledig från nu) då jag hade med mig receptet för några år sedan. Roligt att tillföra nåt nytt som många tycker om =)

Vaniljkladdkaka

200 g mjukt smör
2 dl socker
2 tsk äkta vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Vispa smör och socker vitt och poröst. Rör i vaniljsocker och sedan ett ägg i taget. Rör sen ner mjöl och bakpulver.Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 25 cm i diam. Grädda längst ner i ugnen i 200 grader i 18-20 min. Kakan ska vara kladdig i mitten när den är klar. Låt kallna, gärna till dagen efter.

Sikta över florsocker och servera med lättvispad grädde och ev. lite färska bär.

__________________________________

Vad har DU för gott recept att dela med dig av?=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar