söndag 20 december 2009

Mer bilder..

Lite saffransskorpor och tryffel + mina målade burkar som alla göttegrejer kommer ligga i till jul! Dessa har jag gjort 3 jular i sträck och är riktigt nöjd med dom. Locken till burkarna kommer jag pimpa till sen, och bilderna på färdiga burkar med massa julgodis-innehåll kommer att slängas upp dan innan julafton här på bloggen =)

Här börjar jag smälta chokladen i grädden till de "vanliga" tryfflarna. De andra tryfflarna med chokladlikör i(liknande Baileys) tog jag inte kort på..men det gick väl till på ett likvärdigt sätt :)

Ber om ursäkt för superblixten... :)
In med smeten i kylen. Denna fick stå över natten. Tryfflarna är rullade till denna.. chokladlikörstryfflarna rullar jag till om en stund.


Saffranskorporna

Innan "rostningen".

Vid rostningen =)
Jag använder INTE hela mandlar som det står i receptet att det skall vara. Använder flagad mandel istället. Smidigare att skära :)

_________________________________________________
Burkarna (som sagt, inte klara än.. :))

___________________________________________________
Recept på baileystryfflarna:

Ingredienser:

1 ½ dl vispgrädde
225 g mörk choklad
25 g smör
½-1 dl Baileys
Kanel
Kakao

Gör så här:
Koka upp vispgrädde. Bryt mörk choklad i småbitar i en stor skål. Häll den kokande grädden över. Klicka ner smör.

Vänta ett par minuter innan du blandar försiktigt till en slät kräm.

Låt stå kallt ca 30 min, rör om igen. Låt stå kallt ytterligare ca 20 minuter eller tills det har blivit en fast, men inte hård, massa.

Häll på Baileys och blanda försiktigt. Gör små kulor av massan, rulla i en blandning av kanel och kakao.

_____________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar