Här kommer receptet på ananaspajen! =)
Ananaspaj
1 dl socker
 3 dl vetemjöl
 1 tsk bakpulver
 150 g smör (i brist på smör/margarin funkar t.ex lätta sketbra det med!=))
 
 Fyllning:
 
 2 dl lätt cremefraiche
 1 stor/ 2 små burkar krossad ananas (eller så finhackar du skivad ananas själv)
 1 ägg
 1 dl strösocker
 1tsk vaniljsocker
 
 Gör så här:
 Sätt på ugnen på 200 grader.
 Smält smör. Blanda socker, mjöl och bakpulver i en bunke. Häll i det smälta smöret i torrblandningen.
 Tryck ut degen i en pajform.
 Obs! Degen skall INTE förgräddas.
 
 Vispa ägg, socker och vaniljsocker lätt.
 Rör ner cremefraichen (vispa INTE), tillsätt sen den avrunna ananasen.
 Häll smeten i pajformen över degen.
 
 Grädda i ugnen i ca 20-30 min.
 Jag tar ut den när det börjar bli lite lätt gyllenbrunt på ananassmeten längs pajkanten (några få millimeters tjocklek).
Och här är resultatet:
.jpg)
 )
)                                                                                                                                                                             
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar