.jpg)
Ingredienser16bitar
250 g vit choklad 
 200 g smör
 3 ägg
 2 1/2 dl strösocker
 2 msk konjak
 2 dl vetemjöl
 Glasyr:
 150 g vit choklad
 1/2 dl vispgrädde
 
 florsocker
 
 Gör så här:Sätt ugnen på 175°. 
 Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. 
 Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl.
 Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. 
 Låt kakan kallna och ställ i kylen.
  
 Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. 
 Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen.
 Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. 
 Sikta över florsocker. 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar