lördag 23 maj 2009

Ännu ett nyttigt recept =)

Bröd-dags igen!
Denna gången ett lite annorlunda men SUPERGOTT bröd! Visst låter låter det lite tveksamt med BÖNOR i brödet, men de märks inte av.. och detta är bara såååååå gött!!=)

Bönbrödet =)

250 g kokta kidney bönor/kikärtor/linser
1 pkt torrjäst
1½ tsk salt
1msk rapsolja
1msk honung/sirap
5 dl dinkelmjöl fullkorn
ca 7 dl fullkornsvetemjöl
vatten

Mixa bönorna med 2 dl vatten till en tunn vätska, fyll på med vatten så att degvätskan blir 7 dl. Värm degvätskan till 42 grader och blanda i jästen.
Tillsätt olja, salt, sirap och dinkelmjölet. Arbeta degen med typ en trägaffel eller dyligt. Arbeta in vetenmjölet men spara 1 dl till utbakningen.

Låt jäsa 30 minuter övertäkt.

Knåda degen lätt, dela den i 2 delar och rulla till längder. Dela upp dem i bullar för mig blev det 20 st.

Låt jäsa 30 minuter på plåten övertäckta.

Grädda 225 grader i 15 minuter!

Tips!
Byt ut bönorna mot sesamfrön och solrosfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar