fredag 27 mars 2009

Recpetet..

på de fyllda lövbiffarna m. tomat- & avocadosalsan jag åt häromdag kommer här!

Ingredienser (2 portioner)
2 skivor lövbiff, 200 g
1 msk philadelphia extra light
1 tsk fransk senap
2 tsk kapris
1 bakpotatis, 300 g
Salsa:2 tomater
1 avokado
1/2 liten chilipeppar
1 msk citronsaft
1 msk mini fraiche ev. låglaktos
1 krm sallt

Börja med salsan: Skålla och skär tomaterna i små tärningar. Kärna ur, skala och skär avokadon i små tärningar. Hacka chilin smått. Blanda allt och pressa ner citronsaft. Rör i mini fraiche och smaka av med salt. Låt stå i rumstemperatur och mogna någon timme.

Tvätta potatisen och dela den på längden. Pensla eller spreja snittytorna med olja och strö på lite timjan och flingsalt. Baka i 225° ca 40 min.

Blanda senap och kapris med philadelphian. Bred ut på halva lövbiffen, salta och peppra och vik ihop. Stek hastigt i het panna i lite smör eller margarin. Servera med de bakade potatishalvorna och salsan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar