på de fyllda lövbiffarna m. tomat- & avocadosalsan jag åt häromdag kommer här!
Ingredienser (2 portioner)
 2 skivor lövbiff, 200 g
 1 msk philadelphia extra light
 1 tsk fransk senap
 2 tsk kapris
 1 bakpotatis, 300 g
 Salsa:2 tomater
 1 avokado
 1/2 liten chilipeppar
 1 msk citronsaft
 1 msk mini fraiche ev. låglaktos
 1 krm sallt
Börja med salsan: Skålla och skär tomaterna i små tärningar. Kärna ur, skala och skär avokadon i små tärningar. Hacka chilin smått. Blanda allt och pressa ner citronsaft. Rör i mini fraiche och smaka av med salt. Låt stå i rumstemperatur och mogna någon timme.
Tvätta potatisen och dela den på längden. Pensla eller spreja snittytorna med olja och strö på lite timjan och flingsalt. Baka i 225° ca 40 min.
Blanda senap och kapris med philadelphian. Bred ut på halva lövbiffen, salta och peppra och vik ihop. Stek hastigt i het panna i lite smör eller margarin. Servera med de bakade potatishalvorna och salsan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar