söndag 10 augusti 2008

Nybakt limpa & potatis-och purjolokssoppa.

..och GUUUD vad gott det blev!!! Med lite philadelphia light pa och litelite vitlokssalt.. my good.
Ni som inte har gjort brodet. Gor det nu!!=)

Rågbröd – Viktvaktarnas ( DuoVal )
30 skivor

50 g jäst
4 ½ dl vatten (37°)
1 ½ msk ättika (vitvinsvinager funkar bra med)
1 msk sirap
1 tsk salt
½ dl potatismjöl
½ dl fibrex (lite extra ragkross/vetekross funkar med)
1 ½ dl rågkross
7 dl grovt rågmjöl
2 dl special vetemjöl fullkorn

• Blanda jäst och vatten i en bunke.
• Blanda i resten av ingredienserna.
• Forma till en limpa.
• Lägg i smord form.
• Jäs 1 timme.
• Nagga.

250° = 15 min
175° = 45 min

Jag smaksatte brodet med pizzakrydda och lite vitlokssalt. Smakade jattegott verkligen!
Hade brodet i ugnen forst i 250grader i 15min, da stod den i mitten av ugnen och hade jast innan valdigt mycket. Flyttade ned gallret till de sista "pinnarna" och hade brodet inne i 30min i 175 grader.

Nu skall jag fortsatta med min soppa. Ser framemot kvallsmaten =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar