..och GUUUD vad gott det blev!!! Med lite philadelphia light pa och litelite vitlokssalt.. my good. 
 Ni som inte har gjort brodet. Gor det nu!!=)
Rågbröd – Viktvaktarnas ( DuoVal )
 30 skivor
50 g jäst
 4 ½ dl vatten (37°)
 1 ½ msk ättika (vitvinsvinager funkar bra med)
 1 msk sirap
 1 tsk salt
 ½ dl potatismjöl
 ½ dl fibrex (lite extra ragkross/vetekross funkar med)
 1 ½ dl rågkross
 7 dl grovt rågmjöl
 2 dl special vetemjöl fullkorn
• Blanda jäst och vatten i en bunke.
 • Blanda i resten av ingredienserna.
 • Forma till en limpa.
 • Lägg i smord form.
 • Jäs 1 timme.
 • Nagga.
250° = 15 min
 175° = 45 min
Jag smaksatte brodet med pizzakrydda och lite vitlokssalt. Smakade jattegott verkligen!
 Hade brodet i ugnen forst i 250grader i 15min, da stod den i mitten av ugnen och hade jast innan valdigt mycket. Flyttade ned gallret till de sista "pinnarna" och hade brodet inne i 30min i 175 grader.
 
Nu skall jag fortsatta med min soppa. Ser framemot kvallsmaten =)
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar