Har precis ätit upp en maträtt jag kommmit på. Snorenkel att göra och dessutom nyttig. Den består av qourn. Köttälskare som jag är så måste jag säga att i denna rätt är det enda gången jag äter quorn. Och jag skall nog göra denna rätt fram till fredag.:)
 Det är typ som korv stroganoff.
 
 Bara fräsa ihop lite quorn(pieces) med lök. Jag använder inget matfett utan tar någon matsked vatten i kastrullen istället.
 När allt mjuknat slår du på grädde (jag tar alltid Oatly Imat-sojagrädde- för den har en väldigt god smak, vilket gör att man inte behöver smaksätta grytan så mycket).
 Sedan tar jag i lite ketchup (låter inte så gott men..) och lite salt.
 Låt det puttra lite.
 Klart!
 
 Jag tar alltid 100g quorn, 0,5 lök, 1-1,5msk ketchup, 3msk oatly imat och saltar lite "med ögonmåttet".
 Till detta har jag bulgur som jag kokat med vatten och lite grönsaksbuljong.
 
 Kokade även upp 130g finhackad morot som jag saltade på vid servering. Mmm!
 Och min tomatsallad; finhackad tomat, 1tsk olja, 1tsk balsamvinäger, finhackad lök, salt+peppar.
 
 Nu skall jag äta en banan till efterrätt.
 Gud så gött!
 
 Har ingen att prata med eftersom de få (vaktmästaren, 1vaktis sommarjobbare och studierektorn) som jobbar denna vecka är hemma och äter så sitter jag här i min ensamhet... och pratar för mig själv här på bloggen. Yäy.. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar